Trajna šminka | Dijana Simonoski

Usluge

Microblading ili “Japansko iscrtavanje obrva” je tehnika polutrajnog iscrtavanja obrva. Tretman se radi malim oštricama uz pomoć kojih se unosi boja i iscrtavaju dlačice različitih dužina.

Microblading je svakako dugoročno rešenje za Vaše obrve ali ne i trajno. Potrebno ih je održavati korekcijama.

Zbog tehnike kojom se izvodi ova procedura obrve dobijaju potpuno prirodan izgled. Dlačice se iscrtavaju u pravcu rasta Vaših dlačica. Ne postoji šablon po kome radimo oblik ni dlačice.

Obrve rađene ovom tehnikom ne treba da izgladaju kao šminka, a najmanje kao večernja šminka. Ovom tehnikom treba da uklonimo nedostatke (popravimo oblik i nadomestimo gustinu).

Ukoliko nemate rep obrve ili početak obrve, moja preporuka je kombinovana tehnika (senčenje i dlačice).

Obrve se pre tretmana ne briju, ni ne uklanjaju u potpunosti, već se dlačice iscrtavaju kroz njih kako bi dobili upravo taj prirodan efekat.

* Neke moje radove možete pogledati u galeriji:

“MICROBLADING”

Powder brows se razlikuju od tradicionalne tetovaže po dubini unosa boje u kožu.

Rade se mašinom, uz pomoć koje unosimo hiljade malih tačkica u epidermis, što ih čini manje trajnim od tetovaža koje su ranije bile popularne.

Rezultat koji dobijamo su pune, barsunaste, puderaste obrve, bez jakih kontura.

Ove obrve daju efekat nanete senke.

Mogu se raditi tako da dobijemo i ombre efekat, gde je rep obrve tamniji, a početak obrve prozračan.

Ova tehnika je preporučena za osobe koje imaju osetljivu
kožu jer nije invazivna.

* Neke moje radove možete pogledati u galeriji:

“PUDER OBRVE”

Ukoliko Vam je teško da nanosite svako jutro eyeliner, a želite da vam oči izgledaju krupnije i trepavice gušće, možete da birate između blagog ruba oko očiju (lash liner), čime će Vaše trepavice delovati gušće, a oko doći do izražaja ili intenzivnog eyeliner-a (classic i latino), ukoliko ste navikli na jaču šminku.

1. Lash liner
2. Clasic liner
3. Latino liner

Eyeliner kao i ostala trajna šminka koju radimo ne bi trebalo da naruši prirodan izgled, već da upotpuni lepotu i nadomesti nedostatke.

Trajna šminka je namenjena damama koje se zbog ubrzanog životnog ritma nemaju vremena da nanose make-up, a žele da izgledaju lepo u svakoj prilici.

* Neke moje radove možete pogledati u galeriji:

“EYELINER”

Bledunjave usne, naročito one nejasno definisanih ivica, dobiće jasniju konturu i željeni pigment, a tanke usne punoću.

Bilo da želite prirodnu boju usana ili efekat karmina trajnom šminkom usana dobijate lepe, senzualne usne.

Bojom dobijamo punoću i definiciju.

Možemo korigovati minimalnu asimetriju.

U toku konsultacija razgovaramo o vašim željama, koliko boje želite na usnama. Od toga zavisi koliko ćemo korekcija raditi. Trajna šminka usana u većini slučajeva zahteva jednu korekciju.

Ono što treba da znate jeste da trajna šminka usana nije zamena za filere.

* Neke moje radove možete pogledati u galeriji:

“TRAJNA ŠMINKA USANA”

Šta je to zapravo trajna šminka?

Trajna šminka je kozmetička disciplina čiji je cilj poboljšanje izgleda žena i muškaraca. Za izvođenje trajnog tretmana šminke koristi se specifičan uređaj, posebno dizajniran za unošenje pigmenta uz pomoć igle ili sečiva. Idealna trajna šminka je prirodna i skoro nevidljiva.

Za koga je trajna šminka?

Svi žele da izgledaju najbolje što mogu. Zamislite koliko bi bili sigurni u sebe da imate u svakom trenutku savršeno uredne obrve, rumene i zdrave usne ili zavodljiv i otvoren pogled uz pomoć eyelinera!

Ko nije kandidat za trajnu šminku?

Trudnice i dojilje ne bi trebalo da rade ove tretmane kao i osobe sa onkološkim bolestima i dijabetičari – tip 2. Takođe ukoliko ste u menstruacionom ciklusu, ne bi ste trebali da radite tretman. Ukoliko pijete antibiotike trebalo bi da odložite tretman. Ukoliko ste imali herpes nekada na usnama trebalo bi da se posavetujete sa lekarom koji će vam prepisati određenu terapiju pre dolaska na tretman.
30 dana je potrebno da se koža obnovi i potpuno zaceli, pa se uvek preporučuje sačekati dok koža potpuno ne zaraste pre nego što je podvrgnemo nekoj intervenciji na istom području. Ako govorimo o filerima, dobra je praksa uvek čekati 30 dana nakon poslednjeg filera pre nego što se podvrgnemo trajnoj šminci, ili sačekati 30 dana posle poslednjeg trajnog šminkanja pre nego što napravimo filere na istom području. Isto pravilo važi i za tretmane botoksom i nitima.

Da li sam ja kandidat za trajnu šminku?

Uglavnom su svi klijenti  kandidati za trajnu šminku. Tokom konsultacije  koja je besplatna, diskutovaćemo o tome koja tehnika Vama najviše odgovara i da li ste kandidat za trajnu šminku. Boju određujemo na osnovu Vašeg podtona kože, kose i obrva i naravno u skladu sa Vašim potrebama.

Koliko dugo traje efekat trajne šminke?

Trajna šminka može da traje nekoliko godina.Trajnost zavisi od  nekoliko faktora uključujući  Vaš tip i starost  kože. Na primer pigment se na masnoj koži znatno kraće zadržava nego na suvoj koži. Zatim, izlaganje suncu i solarijumu utiču takođe na trajnost boje. Ukoliko često radite invazivne tretmane poput dermoabrazije i hemijskih pilinga boja pod kožom će brže bledeti.

Iz ovih razloga predviđena je korekcija koju radimo u zavisnosti od tretmana koji izvodimo.

  • Microblading na 6 meseci
  • Puder obrve na 8 meseci do godinu dana
  • Usne na godinu dana i više
  • Eyeliner na godinu dana i više


Iskustvo artiste i izbor materijala utiče tako
đe na konačni rezultat. 

Zato pažljivo pilikom odabira osobe koja će neki od ovih tretmana izvoditi na Vama!

Koliko dugo traje tretman iscrtavanja?

Sam tretman traje od 2-3h. Tretman ponavljamo nakon 30 dana od prve sesije. Cilj korekcije je da stabilizuje pigment kako bi što duže ostao u koži.

Da li su tretmani trajne šminke sigurni?

Apsolutno! Koža se dezinfikuje pre procedure. Svi pigmenti koje koristim su sigurni za rad i hipoalergijski. Kroz vreme ne poprimaju crvene ni teget tonove. Iglice koje koristim u toku tretmana su za jednokratnu upotrebu isključivo.

Da li tretman boli?

Tretman nije potpuno bezbolan. Treba uzeti u obzir da je prag bola kod svakoga drugačiji. Neprijatnost traje jako kratko jer nakon prvog prelaza nanosimo anestetik u vidu kreme i nakon toga klijent ne oseti apsolutno nikakvu bol. Izuzev eyeliner-a kod kog anestetik nanosimo odmah nakon crtanja oblika. Anestetik blokira nerve pa klijent tokom tretmana ne oseća bol.

Važno!

Tretirano područje biće osetljivo nekoliko dana nakon tretmana. Crvenilo nestaje već nakon pola sata. Boja je prvih 5 dana jačeg intenziteta, nakon tog perioda pigment svetli i do 1/3.

Desetak dana nakon trajne šminke se ne preporučuje izlaganje suncu, vetru, odlazak u solarijum, saunu, kupanje u slanoj vodi, moru, rekama ili bazenima, zatim preterano znojenje – treninzi.